Winterbescherming olijfboom

Winterbescherming olijfboom
Een olijfboom is een wintergroene boom, wat wil zeggen dat een olijfboom zijn blad behoud in de winter. Omdat het voor het bladbehoud van belang is dat er genoeg toevoer is van voeding en vocht, is het belangrijk dat de kluit van een olijfboom tijdens de wintermaanden niet bevriesd. Daarom raden wij u aan om uw olijfboom goed te beschermen tegen de vorst in de winter. Bij de Palmerie vindt u diverse winterbescherming voor uw olijfboom. Olijfbomen zijn er in verschillende soorten en maten, van bijvoorbeeld olijfbomen van 5 jaar oud tot olijfbomen van wel 50 jaar oud. Ieder formaat olijfboom dient anders verpakt te worden tijdens de vorst. Hieronder leggen wij uit hoe u uw olijfboom het beste kunt inpakken tijdens de koude wintermaanden.

Let op: palmbomen en olijfbomen zijn erg gevoelig voor sneeuw en ijzel. Wanneer deze weersomstandigheden zich voor doen, raden wij u aan om de palmboom of olijfboom in ieder geval met een vlieshoes te beschermen tegen de sneeuw of ijzel. Ook wanneer het niet heel hard vriest. Het gewicht van sneeuw of ijzel op het blad kan er namelijk voor zorgen dat de bladeren gaan uitscheuren.

Een olijfboom beschermt u als volgt tegen de vorst:
Heeft u een olijfboom met een robuuste stam en stamomtrek van 30-40 cm welke in de volle grond staat, is het verstandig deze te beschermen tegen de vorst bij temperaturen vanaf circa -12 graden. Als deze olijfboom in een bak of pot staat, is bescherming bij temperaturen van -6 of lager gewenst. In een bak of pot bevriezen de wortels van uw olijfboom sneller dan dat hij in de volle grond staat. Omdat de gevoelstemperatuur ook van belang is bij de vorstbescherming, is het verstandig om uw olijfboom al in te pakken bij voorspelde temperaturen van –5 graden, daar de gevoelstemperatuur vaak lager kan uitkomen.

Heeft u een kleinere olijfboom met gladde stam en omtrek van 30-40 cm welke in de volle grond staat, is deze winterhard tot temperaturen van -8 graden. In een bak of pot is deze olijfboom winterhard tot -4 graden. Wij raden u aan om uw olijfboom met kleine, gladde stam in te pakken bij voorspelde temperaturen van –3 graden in pot en –6 graden in volle grond, omdat ook hier de gevoelstemperatuur lager kan uitkomen.

Uw olijf met robuuste stam staat in de volle grond:

 Uw olijfboom met gladde dunne stam staat in de volle grond:

Uw olijfboom staat in een pot:

Bestel de winterbescherming voor uw olijfboom nu in onze webshop!
Helaas kan het voorkomen, dat ondanks dat u de bovengenoemde maatregelen heeft getroffen, de olijfboom niet schade vrij de winter uit komt. Hier zijn wij niet aansprakelijk voor.
Denk er ook aan, als het weer het toelaat, uw olijfboom af en toe te laten luchten. Als het een dag iets minder koud is, kunt u de hoes gerust even openzetten.

iDeal Paypal PostNL DHL
Copyright © 2024 Palmerie. Alle rechten voorbehouden.