Winterbescherming palmbomen

Winterbescherming palmbomen

Een palmboom komt oorspronkelijk uit het middellandse zee gebied. Deze mediterraanse boom is gewend aan een warm klimaat, maar kan in Nederland prima groeien. Echter wanneer u optimaal wilt genieten van uw palmboom, moet u deze in de Hollandse wintermaanden goed beschermen tegen de vorst.

Een palmboom behoud zijn blad tijdens de winter. Omdat het voor het blad van belang is dat er tijdens de wintermaanden genoeg toevoer is van voeding en vocht, mag de kluit van de palmboom niet bevriezen. Daarom raden wij u aan om de palmboom goed in te pakken. Hieronder leest u hoe u dit het beste kunt aanpakken.

Let op: palmbomen en olijfbomen zijn erg gevoelig voor sneeuw en ijzel. Wanneer deze weersomstandigheden zich voor doen, raden wij u aan om de palmboom of olijfboom in ieder geval met een vlieshoes te beschermen tegen de sneeuw of ijzel. Ook wanneer het niet heel hard vriest. Het gewicht van sneeuw of ijzel op het blad kan er namelijk voor zorgen dat de bladeren gaan uitscheuren.

voorbeeld_palm_inpakken_palmerie

Een Trachycarpus fortunei of Trachycarpus Wagnerianus beschermen:
Een volwassen Trachycarpus (minimaal 100 cm hoog) is winterhard tot -15 graden in de volle grond en tot -9 graden in een pot.
Omdat de gevoelstemperatuur vaak lager kan uitkomen, raden wij u aan uw palmboom in te pakken bij temperaturen van -5 graden.

Als uw palm in de volle grond staat, raden wij u aan als volgt te werk te gaan:

Als uw palm in een pot staat, raden wij u aan als volgt te werk te gaan:

Een Chamaerops humilis, Phoenix Canariensis, Washingtonia of Butia beschermen?
De Chamaerops en Butia zijn winterhard tot -12 graden in de volle grond en tot -6 graden in een pot. De Phoenix en Washingtonia zijn winterhard tot -6 graden in de volle grond en tot -3 graden in een pot. Wij raden u aan om uw palmboom te beschermen bij temperaturen van -3 en lager, daar de gevoelstemperatuur een aantal graden lager kan liggen.

Als uw palm in de volle grond staat, raden wij u aan als volgt te werk te gaan:

Als uw palm in een pot staat, raden wij u aan als volgt te werk te gaan:

 

Helaas kan het voorkomen, dat ondanks dat u de bovengenoemde maatregelen heeft getroffen, de palmboom niet schade vrij de winter uit komt. Hier zijn wij niet aansprakelijk voor.
Denk er ook aan, als het weer het toelaat, uw mediterrane beplanting af en toe te laten luchten. Als het een dag iets minder koud is, kunt u de hoes gerust even openzetten.

img_1239

iDeal Paypal PostNL DHL
Copyright © 2024 Palmerie. Alle rechten voorbehouden.